Ons huis

 

Het woonhuis

In 2007 is ons eigen ontwerp onder architectuur gebouwd. De opzet is ruim met een grote woonkamer annex bibliotheek, een royale volledig ingerichte (eet)keuken, een bijkeuken, 2 slaapkamers (met inbouw-/spiegelkasten), 2 daaraan aangrenzende badkamers, een apart toilet, een gang-/hal, een royale garage (geïsoleerde garagepoort) met aangrenzende werkplaats, en een groot beschut overdekt terras op het zuiden. Het huis heeft rondom koperen dakgoten en afvoerpijpen. 

De oppervlakte is 212m2, exclusief het overdekte terras en de binnenplaats. 

 

Het gastenverblijf

Op de benedenverdieping is een volledig ingericht gastenverblijf met aparte ingang. Het gastenverblijf beschikt over een zit-/eetkamer met open keuken, een slaapkamer (met een grote inbouw-/spiegelkast), een badkamer met wasmachine en eveneens een groot overdekt terras. De oppervlakte is 52m2 exclusief het overdekte terras.

 

De constructie

Het huis is opgetrokken uit Ytong (blokken van 30 cm) en beschikt daardoor over een geweldige isolatie voor zowel de winter alsmede de zomer. Ook de kunststof kozijnen van de ramen en de 4 schuifdeuren hebben "5 kamers" en zijn voorzien van dubbel slagvast veiligheidsglas. Alle ramen (draai-/kiep) en deuren (m.u.v. de massief hardhouten voordeur) hebben (gedeeltelijk elektrische) rolluiken en (schuif)horren. De binnendeuren zijn van massief hardhout. De betegelde vloer is geïsoleerd en het hele woonhuis (incl. het gastenverblijf) is voorzien van vloerverwarming op gas. Buiten staat een afgesloten "gashuisje" met 2 gasbatterijen van elk 5 grote gasflessen. Tevens staat er in de huiskamer een spekstenen houtkachel die in bijna alle gevallen voor meer dan voldoende warmte zorgt. 

 

 

Het buiten gebeuren

Buiten is er naast het overdekte terras een grote volledig ommuurde beschutte (totaal af te sluiten) binnenplaats met een ingerichte buitenkeuken. Er is een zwembad van 10x5 meter (en 60 tot 180 cm diep) met een zelfreinigend systeem en een "pomphuis" met wastafel en een afgesloten douche met toilet. Naast het zwembad staat nog een "solar-buitendouche".

 

Daar waar nodig zijn zonneschermen aangebracht.

 

Rondom het huis is een aangelegde tuin en de rest van het grondstuk (15000 m2) is een goed onderhouden bostuin. Het totale grondstuk is omheind en voorzien van 3 "looppoortjes" en 1 automatische hoofdpoort.

 

Het houten huis

Op het grondstuk staat ook een volledig ingericht houten huis (25 m2) met een zit-/eetkamer en open keuken, een slaapkamer met een wand breed kleding/opbergrek, een badkamer, een zolder, een (groot) terras en een aparte bergruimte met rolluik.

 

De schuur

Daarnaast is er een tweede garage annex schuur met alle benodigde tuinmachines en er zijn 2 houtbergingen.

 

Energie-water

Het huis is aangesloten op de elektriciteit en beschikt daarnaast over zonnepanelen die de helft van de gebruikte elektriciteit  compenseren. Daarnaast is er een warmwatersysteem op de solar, die indien noodzakelijk automatisch overschakelt op de hoogrendement gasketel. De watervoorziening is onafhankelijk en op het grondstuk bevinden zich 2 waterputten en 2 ondergrondse waterdepots van polyester met een gezamelijke inhoud van 60.000 liter. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden gecreëerd om het regenwater op te vangen.